Voor ondernemers, managers en werkgevers

Och, wat zien we op dergelijke borden veel kortingen voorbijkomen. Als je door een gemiddelde winkelstraat loopt en je telt de kortingen bij elkaar op, kom je zeker boven de 500% uit. Het blijkt dus een kunst iets te vermelden wat iemand anders niet vermeld.

Soms heb je als werkgever te maken met zogenaamde luxe uren. Hoe ga jij hier mee om? En heb je weleens echt gedacht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Er is geen enkele supermarkt die nog aandacht schenkt aan de klant, nadat het geld is geïncasseerd. Waar is de service gebleven? Mijn voorstel lees je in dit blog

In mijn vorige blog beschreef ik de vier situaties die kunnen ontstaan waardoor een werkrelatie eindigt en hoe ik vind dat je daar als werkgever mee om zou moeten gaan. In dit blog ga ik een stap terug en neem ik je mee in het ontstaan van een breuk, want het ontstaan van een breuk begint, mijns inziens, al bij het aangaan van de relatie. Inclusief een oproep aan alle werkgevers

Het gebeurt in ieder bedrijf. Waar mensen worden aangenomen, gaan soms ook mensen weg. Soms omdat het gras bij de buren groener is, soms gedwongen, soms noodgedwongen en soms omdat het contract afloopt en niet wordt verlengd. Andere opties zijn er niet. Iedere ondernemer heeft er mee te maken, maar er zijn maar weinig ondernemers die weten hoe om te gaan met de ontstane situaties. In dit artikel probeer ik je aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden te laten zien hoe het ook kan.

In dit blog leg ik de link tussen het bedrijfsleven en de prestaties van Waylon en Netta tijdens het Eurovisie Songfestival.

Soms heb je bijzondere gesprekken, met bijzondere uitkomsten. Dit was er zo één.

Elk goed verkoopverhaal bestaat uit acht eenvoudige stappen. Mis je er één, dan mis je verkopen. In dit blog analyseer ik het beste verkoopverhaal aller tijden.

Van kinds af aan wist ik al dat hard werken niet de garantie was tot succes. Mijn vader was een hardwerkende ondernemer en ik zag dat dat niet per definitie leidde naar grote successen of rust en ontspanning. Ik zag dat hij dagelijks voor acht uur vertrok en aan het eind van de middag weer thuis kwam. Eenmaal thuis begon de administratie en de voorbereiding voor de volgende dag. En toch ben ik er ook ingetrapt.

"Nee echt? Dat meen je toch niet hè! Ben je nu aan het schooien?" Dit gaf ik als antwoord aan iemand die in zijn eerste kennismaking met mij op deze manier de deal probeerde te sluiten. Voor mij was dit een regelrechte afknapper. En die deal is ook niet doorgegaan. De term 'gunnen' wordt in de snelle en gejaagde wereld van gladde salespraatjes compleet misbruikt. Gunnen is namelijk een gevolg van een voorafgaand proces. In dat proces zitten elementen als kennismaking, relatie opbouwen, waarde...

Meer weergeven